{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Navijači Irske spremaju koreografiju za svoje ljubimce

A
16.11.2015. u 13:21
0
17
Navijači Irske spremaju koreografiju za svoje ljubimce
0
Navijači Irske spremaju koreografiju za svoje ljubimce
Foto: Arhiv/EPA
Navijači Republike Irske spremaju koreografiju za svoje ljubimce u večerašnjem revanšu baraža na “Aviva” stadionu između Republike Irske i BiH.
Iako je Fudbalski savez Irske (FAI) osigurao deset hiljada zelenih kartona za istočnu tribinu, najvatrenija grupa irskih pristalica odlučila je da finansira nabavku još pet hiljada papira u zelenoj, bijeloj i narandžastoj boji. Oni će na južnoj tribini njihovim podizanjem formirati zastavu svoje domovine. Ovi kartoni će biti raspoređeni u navijačkoj sekciji donjeg dijela južne tribine dublinskog “Aviva” stadiona.

Ovu incijativu pokrenula je preko interneta navijačka grupa You Boys In Green (YBIG).

“Ovo je naša inicijativa i ona će biti realizovana zahvaljujući našoj sjajnoj navijačkoj zajednici. Navijači iz YBIG-a bili su fenomenalni tokom ove akcije i rado su odvojili svoja sredstva za kupovinu kartona u boji. Ovom prilikom moram reći da su mnogi od njih izdvojili novac iako su prethodno veliku sumu potrošili za odlazak na gostujuću utakmicu u Zenici. Članovi YBIG-a će popodne raspodijeliti kartone na stolice u donjem dijelu južne tribine”, rekao je portparol YBIG-a za irske medije.

Irski navijači ističu kako su nakon zeničkih 1:1 veliki optimisti pred večerašnji revanš baraža njihovih ljubimaca protiv BiH. Na utakmici se očekuje preko 50.000 navijača, od čega bi njih oko 3.000 trebalo bodriti bh. fudbalere.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: