Reakcija Torcide
0

Navijači Hajduka "odsjekli" glavu šefu sudija: Gnojni ste čir hrvatskog nogometa

N. K.
Foto: Facebook/Torcida Split
Foto: Facebook/Torcida Split
Navijači splitskog Hajduka reagovali su na posljednju VAR buru i izjave šefa sudijske komisije Bruna Marića.
On je danas održao konferenciju za medije kako bi objasnio šta se događalo u komunikaciji između VAR sobe i glavnog sudije utakmice Varaždina i Hajduka Frana Jovića (1:1).

Naime, ranije je "procurio" snimak komunikacije sudija u kojem se uz psovke vijećalo zbog čega glavni sudija nije konsultovao VAR sobu zbog spornog duela Livaje i strijelca gola za domaće.

Sporna zastava Torcide (Foto: Facebook/Torcida Split)
Sporna zastava Torcide (Foto: Facebook/Torcida Split)

Snimak komunikacije i činjenica da je gol Varaždina priznat izazvao je bijes navijača Hajduka, ali i splitskog kluba pa je tako ranije danas predsednik Hajduka Lukša Jakobušić zatražio objašnjenje od Marića i njegove komisije.

Oglasila se i u navijačka grupa Torcida.

"Skandalozan ste koktel neznanja, podlosti i kriminala na svim nivoima. Vi ste gnojni čir hrvatskog nogometa koji zaudara, ma koliko god se, s medijskim poslušnicima, trudili ušminkati svoje nakazno lice. Danas ste, po ko zna koji put, uprkos svim dokazima, pokušali izmanipulisati i prevariti javnost, ali svaki vam je pokušaj uzaludan jer nas vaše igrice jačaju i bude vojsku koja će stati u odbranu Hajduka i njegovih interesa. Igra nije gotova, igra je tek počela", objavila je Torcida.

Inače, uz objavu stoji i slika transparenta s odsječenom glavom Marića.