Sukob u Atini
57

Navijači grčkih klubova izazvali haos na stadionu, sijevali suzavci, baklje...

N. K.
Užasne scene u Atini (Foto: Twitter)
Užasne scene u Atini (Foto: Twitter)
Finale Kupa Grčke između dva velika rivala Panathinaikosa i PAOK-a odloženo je na pola sata zbog haotičnih scena koje su se dešavale na tribinama Olimpijskog stadiona u Atini.

Naime, policija se našla na udaru huligana dok je pokušavala da spriječi sukob dvije navijačke grupe koje su razdvojene velikim tampon zonama.

Ipak, navijači Panathinaikosa prvi su krenuli u pravcu tribine na kojoj su pristalice Crno-bijelih iz Soluna, ali je tada došlo do žestokog sukoba s policijom.

Morali su potom ispaljivati suzavac ne bi li spriječili huligane u naletu koji su ih s druge strane gađali pirotehnikom i pokušavali da ih udaraju kaiševima.

Tribina je ograđena pa su uspjeli polomiti pregradu protivpožanim aparatom, a onda je uslijedio i bliski susret s pripadnicima policije.

Dio huligana Panathinaikosa se spustio i do same atletske staze, odakle su gađali bakljama policiju i tribinu na kojoj su pristalice PAOK-a.

Utakmica je zbog svega toga počela sa zakašnjenjem od pola sata jer su ekipe oba tima poslate u svlačionice dok se situacija na tribinama nije smirila.