Izvinjenje Hrvatima
0

Navijači FK Željezničara osuđuju paljenje zastave

Sarajevo-x.com
Foto: Manijaci.ba
Foto: Manijaci.ba
Iako je jučerašnji susret u okviru 24. kola nogometne Premijer lige Bosne i Hercegovine između Željezničara i Zrinjskog trebao biti poseban jer je, nakon skoro 18 godina, jedna utakmica igrana pod reflektorima stadiona Grbavica, mrlju na cijeli događaj bacilo je paljenje hrvatske zastave od strane grupice navijača.

"Udruženje navijača FK Željezničar - TM 1987. sa ogorčenjem najoštrije osuđuje paljenje hrvatske zastave tokom sinoćnje utakmice Željezničar - Zrinjski", stoji u saopštenju koje je stiglo na našu adresu.

"Sinoćnja utakmica, prva pod svjetlošću reflektora nakon gotovo 18 godina, trebala je biti svečanost za sve iskrene ljubitelje plave boje i zbog toga naglašavamo sljedeće: Ne želimo da dozvolimo da se istinski navijači FK Željezničar dovode u vezu sa primitivcima koji su pod plaštom navijača kluba pokušali da okaljaju svijetlu istoriju našeg kluba i navijačku grupu The Maniacs - TM 1987.", poručuju iz Udruženja i u ime svih i pravih navijača sarajevskog kluba izvinjavaju se svim pripadnicima hrvatskog naroda koje je povrijedio ovaj gnusni čin.