Nogomet
1k

Navijači Ferencvaroša zahvalni Željinim Manijacima

Klix.ba
Transparent navijača Ferencvaroša
Transparent navijača Ferencvaroša
Najvatreniji navijači Ferencvaroša, grupa kojoj je u Mađarskoj zabranjen pristup stadionima za vrijeme odigravanja utakmica, zaputila se nedavno iz Budimpešte ka Sarajevu u namjeri da sa tribina Koševa bodri svoj klub.

U tome su ih ipak spriječili pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo, pa su se kući vratili neobavljenog posla. Pomenutoj grupi Uprava Ferencvaroša onemogućila je ulaznice za meč, a oni su do njih uspjeli doći preko navijača Željezničara.

“Ne možemo vam dovoljno zahvaliti na toj vrsti podrške koju smo dobili, u situaciji koja nas je zadesila. Pokazali ste mentalitet, bratstvo i solidarnost koje pristalice Ferencvaroša nikada neće zaboraviti. Žao nam je što u dvije utakmice nismo mogli napraviti atmosferu kakvu ste vi pokazali, a koju bi i mi priredili. Sretno u Evropskoj ligi i kada god dođete u Budimpeštu bit ćete dobrodošli", poručili su fanovi Ferencvaroša.

Navijači Željezničara u znak solidarnosti tokom utakmice protiv Ferencvaroša podigli su transparent na kojemu je pisalo “Kubatov odlazi“, što se odnosilo na prvog čovjeka kluba i njegov sukob s navijačima.