Stravična povreda
70

Navijači Craiove se okupili ispred bolnice kako bi pružili podršku Elviru Koljiću

F. Z.
Navijači pružili podršku Koljiću (Foto: Screenshot)
Navijači pružili podršku Koljiću (Foto: Screenshot)
Reprezentativac Bosne i Hercegovine Elvir Koljić doživio je večeras stravičnu povredu u duelu njegove Craiove s Poli Iasijem, a prve informacije kažu kako je u pitanju prijelom fibule iznad desnog članka.
Igrao se 34. minut susreta kada je Ovidiu Mihalache startovao na Koljića, a nakon stravičnog prekršaja nogometaša Poli Iasija Koljić je prvo dobio medicinsku pomoć na terenu, a potom je vozilom Hitne pomoći prebačen u bolnicu.

Koljićev klub je u međuvremenu objavio snimak ispred bolnice gdje su se okupili navijači Craiove kako bi pružili podršku reprezentativcu Bosne i Hercegovine.


Poznati rumunski novinar Emanuel Rosu objavio je rendgenski snimak prijeloma, a Koljića nakon operacije, nažalost, čeka duža pauza.
Povreda je došla u trenutku kada je Koljić igrao u životnoj formi. Postigao je šest pogodaka na pet utakmica u prvenstvu, dobio je poziv selektora Bajevića, a govorilo se i kako bi u finišu prelaznog roka trebao ostvariti i transfer u redove Dynamo Kijeva. Za Koljića su bili zainteresovani i klubovi iz Njemačke, pišu rumunski mediji.