Domišljat potez
36

Navijači Cityja transparentom ismijali Alexa Fergusona zbog izjave iz 2009. godine

D. P.
Fergusonu je bilo teško gledati dešavanja na Etihadu (Foto: Screenshot)
Fergusonu je bilo teško gledati dešavanja na Etihadu (Foto: Screenshot)
Navijači Manchester Cityja sinoć su na Etihadu ismijali legendarnog trenera rivalskog Uniteda Alexa Fergusona zbog izjave koje se sjećaju iz davne 2009. godine.

Manchester United je i danas klub s neuporedivo bogatijom historijom i tradicijom u odnosu na City, no godinama su se stvari na terenu promijenile.

Iako je United bio taj koji je dominirao decenijama u engleskom nogometu, danas je Manchester City "glavni" u gradu, ali i cijeloj Engleskoj.

United od odlaska Alexa Fergusona 2013. godine nije osvojio titulu prvaka Engleske, dok je City to učinio pet puta. Upravo je izjava legendarnog stručnjaka inspirisala transparent koji su najvatrenije pristalice Građana priredile na jučerašnjem derbiju.

"Nikada u mom životu", stoji na velikom transparentu istaknutom iza gola na Etihad stadionu.

Ta rečenica odnosi se na Fergusonovu izjavu iz 2009. godine, kada je Manchester City tek krenuo u stvaranje velike priče koja će dominirati engleskim nogometom.

Naime, novinari su pitali da li City može dominirati engleskim nogometom, ali i gradom Manchesterom, kao i da li bi City mogao od Uniteda napraviti autsajdera u gradskom derbiju.

Slavni Ferguson je poručio da se to neće dogoditi dok bude živ, no tu je napravio jednu od rijetkih grešaka u životu.

Prisustvovao je novom teškom porazu Uniteda od gradskog rivala i tokom svih 90 minuta vidljivo je bilo koliko se neprijatno osjeća zbog onoga što njegov klub prikazuje na terenu.

Podsjetimo, derbi Manchestera završen je rezultatom 4:1 u korist Cityja, a rezultat je mogao biti i neuporedivo uvjerljiviji da su domaći ofanzivci imali nešto bolji dan na poslu.