Znak protesta
82

Navijači Čelika tražili sastanak sa gradonačelnikom i investitorom iz Turske

K. H.
Foto: E. M./Klix.ba
Navijači Čelika počeli su se okupljati ispred stadion Bilino Polje u Zenici, vjerovatno nezadovoljni zbog činjenice da je njihov klub zbog neizmirenih dugovanja službeno izgubio utakmicu od Željezničara sa 3:0.
Naime, Nogometni savez BiH dao je rok Zeničanima da isplate dugovanja do kraja prošlog mjeseca, a nakon što oni to nisu uradili, pružili su im još jednu šansu danas do 15:30. Ekspedicija NK Čelik je stigla na Grbavicu u nadi da će odigrati utakmicu, ali budući da čelnici zeničkog kluba nisu ispunili obavezu, delegat je donio odluku o otkazivanju utakmice, pa će ona pripasti Željezničaru službenim rezultatom 3:0.

S tim u vezi, navijači Čelika koji su se vratili iz glavnog grada BiH s utakmice, odmah su stigli ispred stadion Bilino Polje u Zenici, vjerovatno nezadovoljni zbog činjenice da je njihov klub na takav nesmotren način izgubio utakmicu protiv starog rivala.

Još ranije smo pisali o tome da su dugovanja Čelika oko 50.000 KM, što je zaista mizerna cifra za jedan ovako velik i ozbiljan sportski kolektiv koji je na početku ove sezone imao ambiciju da se bori za izlazak na evropsku scenu.

Na mjesto događaja odmah je stigla i policija s obzirom na to da su nedužni igrači i stručni štab Čelika došli ispred Bilinog Polja, ali pristuni navijači nisu imali nikakve zamjerke prema njima znajući da oni nisu krivi za nastalu situaciju.

Navijači koji su se okupili ispred stadiona Bilino Polje u Zenici tražili sastanak sa Upravom kluba na kojem žele da prisustvuju gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović i investitor Aydin Olgun.

Čelik se nakon 15. odigranih utakmica nalazi na 9. mjestu Premijer lige BiH sa 16 osvojenih bodova, četiri više od Mladosti koja je u zoni ispadanja.