Senijad Ibričić
0

"Navijači će u Zenici prirediti spektakl"

Razgovarao: Edin Isanović
Reprezentativac BiH, igrač splitskog Hajduka, Senijad Ibričić, prokomenatarisao je za Sarajevo-x.com dešavanja na Stadionu svjetlosti u Lisabonu, pogođenu prečku i naredni susret koji će se igrati u grotlu Bilinog polja.

Kao što je poznato nogometna reprezentacija BiH poražena je od Portugala 1-0 u prvoj utakmici dodatnih kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici. Rezultat je mogao biti drugačiji da su Ibričić, Džeko ili Muslimović umjesto okvira gola pogodili mrežu Eduarda:

"Da nam je neko ponudio ovaj rezultat prije utakmice sigurno je da bi prihvatili. No, nakon što su se emocije slegle i nakon što je ponovo analizirana utakmica svjesni smo da je moglo biti mnogo povoljnije za nas. Ostaje veliki žal. Zaista nismo imali sreće", kaže Senijad Ibričić za Sarajevo-x.com.

Nakon jednog kornera Vi ste pogodili prečku. Komentar?

Nisam na najbolji način zahvatio loptu, tako da nije završila u portugalskoj mreži. Šteta! Za dva dana igra se uzvrat u Zenici. Hoće li se Portugalci braniti?

Neće juriti u napad, nego će igrati presing na sredini terena. O tome moramo voditi računa. Napadači su im odlični i treba ih držati što dalje od gola. Moramo biti koncentrisani svih 90 minuta. Znamo svoje, ali poštujemo i suparnikove vrijednosti.

Možemo li do trijumfa koji će nas odvesti na planetarnu nogometnu smotru?

Možemo. Svi smo svjesni šta se oko nas događa i šta nas čeka. Igrači koji istrče na travnjak Bilinog polja dat će sve što imaju u sebi za uspjeh BiH. I pored toga što oni imaju gol prednosti šanse su 50 na prema 50. Za konačan uspjeh trebat će nam i doza sreće. Pomoć navijača bit će itekako potrebna?

Svakako. Mi uvijek imamo podršku naših navijača, siguran sam da će prirediti spektakularnu atmosferu . Naša ekipa je iznimno emotivna i sigurno će se osjetiti polet sa tribina, grotlo zeničkog stadiona. Nadam se da ćemo im se odužiti na najbolji mogući način.