Na raspolaganju društvu
62

Navijači Borussije Dortmund oduševili gestom tokom pandemije koronavirusa

F. Z.
Navijači Borussije Dortmund (Foto: EPA-EFE)
Navijači Borussije Dortmund (Foto: EPA-EFE)
Navijači Borussije Dortmund objavili su na zvaničnoj stranici kako žele pomoći rizičnim grupama prilikom kupovine namirnica tokom krize koja traje zbog pandemije koronavirusa.

Navijači Borussije važe za jedne od najvjernijih i najglasnijih u Evropi. Sada su pokazali i koliko su društveno odgovorni, a u saopćenju su poručili da u teškim trenucima svi trebaju biti ujedinjeni.

"Pozdrav svima. Svi znamo za trenutnu situaciju u vezi s koronavirusom i o tome ne treba mnogo govoriti. Sada treba pokazati solidarnost i preuzeti odgovornost za cijelo društvo. To konkretno znači da želimo pomoći ljudima koji spadaju u rizične grupe. Želimo pomoći na području cijelog Dortmunda i to već od sutra.

U periodu od 11:00 do 17:00 nudimo usluge kupovine i druge kurirske usluge za pomenute rizične grupe. Možete nas kontaktirati putem telefona, a molimo vas da ovu ponudu koriste samo oni koji pripadaju odgovarajućim rizičnim grupama i koji su trenutno u karantinu. Ujedinjeni", poručili su navijači Borussije Dortmund.