Skrenuli pažnju
194

Navijači Bordo tima pokrenuli akciju i jasno poručili: Koševo pripada FK Sarajevo!

N. K.
Navijači FK Sarajevo pokrenuli su akciju na društvenim mrežama pod nazivom "Koševo Sarajevu" kojom žele podsjetiti čelnike kluba i nadležne institucije na nedavne probleme koje je klub imao sa stadionom "Asim Ferhatović Hase".

Bordo tim je zbog neuslovnosti stadiona, na kojem inače igra domaće utakmice, prvu utakmicu trećeg pretkola Evropske lige protiv BATE Borisova morao igrati u Zenici.

Nezadovoljni navijači su jasno poručili kako ne žele napuštati Koševo, a akciju na društvenim mrežama pokrenuo je autor posljednje monografije FK Sarajevo Bordo vremeplov - Semir Zilić.

"Općina Centar, sa svim svojim načelnicima i općinskim vijećima od 1996. do danas je pokazala da očito nema namjeru napraviti od stadiona Koševo moderan i funkcionalan stadion, zato svi skupa trebamo napraviti pritisak na njih da se to promijeni. Dajte Koševo Sarajevu, dajte da klub napravi stadion. Dosta više šuplje priče. Hoćemo Koševo. Neka uprava javno izađe s prijedlogom da se Sarajevu stadion da pod koncesiju, neka se svaki dan objavi intervju s jednom legendom kluba u kojima će objasniti zašto su Sarajevo i Koševo jedno", poručio je, između ostalog, Zilić koji je pozvao sve navijače Sarajeva na društvenim mrežama da se uključe u akciju.

U međuvremenu, pojavile su se i informacije kako su čelnici Bordo tima zainteresovani i za izgradnju stadiona u Butmiru, a gotovo izvjesno je da vijetnamski vlasnici preko nekretnina žele osigurati novac koji ulažu u klub.

Savremen i funkcionalan stadion je definitivno potreban FK Sarajevo i to će morati biti prioritet čelnika kluba u narednom periodu.

Iz FK Sarajevo nam nisu željeli komentarisati pokrenutu akciju i poziv koji im je upućen budući da se nalaze u posljednjim satima priprema pred revanš utakmicu trećeg pretkola Evropske lige protiv BATE-a, koja se igra večeras od 19:00 sati u Bjelorusiji.