Sasvim opravdano
44

Navijači Atalante se žalili UEFA-i: Apsurdno i sramotno ponašanje hrvatske policije

K. H.
Navijači Atalante (Foto: EPA-EFE)
Navijači Atalante (Foto: EPA-EFE)
Dio navijača Atalante koji je zakasnio na utakmicu na Maksimiru oštro je osudio ponašanje hrvatske policije za koju su istakli da je namjerno odugovlačila njihovo sigurnosno pregledanje.

Čak 11 autobusa s navijačima Atalante u kojima je bilo oko 600 navijača zaustavljeno je na Bergani, a tamo su proveli tri sata, odnosno od 17:30 do 20:30 sati, zbog čega su tek u 30. minuti susreta ušli na Maksimir.

"Apsurdno i sramotno... Sve ovo desilo se zbog toga što su pronađene neke zastave i otvarači za pića. Nevjerovatno je da je 600 navijača uzbuđenih zbog historijskog debija njihovog kluba u Ligi prvaka bilo tri sata na granici zbog pronađenih otvarača i da im je policija pokvarila noć koju su čekali cijeli život", rekao je jedan od navijača.

Predstavnik navijača Atalante Daniele Belotti također je uputio oštre riječij hrvatskoj policiji.

"Čini se da je to strategija koju hrvatska policija koristi kako bi riješila problem s neželjenim navijačima. Pozivamo UEFA-u i talijansku ambasadu u Zagrebu da razjasne šta se dogodilo te da pozovu hrvatske vlasti na poštivanje prava navijača unutar Europske unije", kazao je on.

Podsjećamo, Dinamo je u prvom meču grupne faze pobijedio Atalantu rezultatom 4:0 i tako na najbolji mogući način najavio nastup u najelitnijem nogometnom takmičenju u Evropi.