Persona non grata
0

Navijači Ajaxa zaprijetili legendi da se ne vraća: Ti si budala i šizofreničar, ako dođeš biće rat

H. H.
Sneijder je pet sezona nastupao za Ajax (Foto: Twitter)
Sneijder je pet sezona nastupao za Ajax (Foto: Twitter)
Članovi Ajaxove ultras grupe "F-Side" protestovali su protiv najavljivanog povratka bivšeg nogometaša Wesleyja Sneijdera u klub iz Amsterdama, te su mu poslali poruku upozorenja.

Bivši nizozemski internacionalac, koji je igrao za amsterdamski tim do odlaska u Real Madrid 2007. godine, uradio je nešto što se nije svidjelo nekima od domaćih navijača, koji ne žele ni da čuju za njegov mogući povratak.

Ne opraštaju mu što je prije tri godine organizovao oproštajni meč u Utrechtu, uprkos činjenici da nikada nije igrao za taj tim.

U Nizozemskim medijima spominje se Snejiderov povratak u klub u svojstvu trenera u stručnom štabu , a "F-Side", tvrdo jezgro navijača, objavio je u saopštenju na Instagramu da je mogući dolazak bivšeg veziste apsolutno nepoželjan.

"Da odmah razjasnimo: Ova budala nije dobrodošla u naš klub. Prije više od tri godine smo mu jasno stavili do znanja da je persona non grata. Ovo se ne odnosi na nekoliko patetičnih godina, kao što su njegova dva propala braka, već zauvijek. Wesley, čak i da je jedan posto svih glasina o tvom povratku u Ajax tačan, onda još više pokazuješ da si idiot. Čak i da je istina, ti si šizofreničar", pišu oni.

"F-Side" smatra neshvatljivim da Ajax pregovara sa Sneijderom da postane dio stručnog štaba, posebno imajući u vidu loš odnos navijača i bivšeg igrača.

"Naravno, postoji situacija koju osuđujemo: dolazak ovog gada. Sjajni trener Ajaxa Rinus Michels je jednom rekao: 'Nogomet je rat'. Ako dođe Sneijder, onda će biti rat", najavili su.

Sneijder je pet sezona nastupao za Ajax i ostavio je dubok trag, ali navijači mu očigledno nikada neće oprostiti činjenicu da se nije oprostio u njihovom dresu.