Uradio dobar posao
1

Navijač ušao na teren, uzeo zastavicu i obavio posao sudije u meču Kupa Belgije

Klix.ba
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Ekipa Genka slavila je protiv Mechelena u meču osmine finala Kupa Belgije, a susret je obilježio 45-godišnji Luc Bosmans koji je u produžecima uzeo zastavicu i uradio posao linijskog sudije.

Naime, nakon povrede glavnog sudije Christofa Diericka na njegovo mjesto došao je četvrti sudija Nicolas Laforge, ali je situacija izmakla kontroli kada je povredu doživio i linijski sudija te je spiker na stadionu putem mikrofona pitao gledaoce da li neko ima iskustva sa suđenjem.

Hrabri Bosmans preuzeo je odgovnorst, a prema izvještaju medija iz Belgije, posao je odradio sasvim korektno i nije napravio nijednu grešku.

On je nakon meča rekao da je susret svog voljenog kluba gledao s najbolje moguće pozicije na terenu te da je ovo njegov drugi najbolji trenutak u životu.

"Ovo je moj drugi najbolji trenutak u životu. Gledao sam Mechelen kroz brojne uspone i padove, ali nažalost, danas nismo upisali pobjedu. Ipak, bio sam u mogućnosti gledati ekipu s najbolje moguće pozicije na terenu", rekao je Bosmans.

Ekipa Genka upisala je pobjedu boljim izviđenjem penala, a treba napomenuti da je u domaćem timu nogometni reprezentativac BiH Edin Cocalić bio siguran s bijele tačke.