Fortuna - Hertha
18

Navijač ukrao bijelu tačku dok je utakmica još trajala

Totalsport
Navijač ukrao bijelu tačku (Foto: AFP)
Navijač ukrao bijelu tačku (Foto: AFP)
“Najveći idiot među navijačima”, riječi su kojima je Bild opisao simpatizera Fortune Düsseldorf koji je, još dok je utakmica protiv Herthe trajala, ukrao s terena bijelu tačku za izvođenje penala.

Još je to jedan detalj sveopćeg haosa koji je nastao prije završetka uzvratne utakmice za ostanak, odnosno promociju u Bundesligu. Misleći da je sudija odsvirao kraj, stotine navijača Fortune su uletjele na teren kako bi proslavili ulazak svojih miljenika u najviši rang njemačkog nogometa. U tom je haosu jedan od navijača ušao u kazneni prostor Düsseldorfa i s obje ruke iskopao ogroman komad trave i zemlje na mjestu gdje se nalazi bijela tačka. Jedan od zaštitara ga je pokušao spriječiti, ali bez uspjeha.

Utakmica je prekinuta na 20 minuta koliko je trebalo da redari potjeraju navijače natrag na tribine. Završne dvije minute, u kojima je Fortuna sačuvala 2-2 i osigurala promociju, odigrane su tako s ogromnom rupom u šesnaestercu. Što bi se dogodilo da je, kojim slučajem, dosuđen jedanaesterac za Herthu, niko ne zna.