Bizarna situacija
43

Navijač se našalio da je potpisao za francuski klub i izazvao konfuziju, mediji ga predstavili

D. P.
Njegov imenjak zaista nastupa za PSG (Foto: Twitter)
Njegov imenjak zaista nastupa za PSG (Foto: Twitter)
Mladi navijač francuskog Toulousea fotografisao se na stadionu voljenog kluba u dresu i našalio da je potpisao ugovor, a mediji u Francuskoj to su prenijeli iako mladić Rafael Fernandes uopće nije nogometaš.

Rafael Fernandes doživio je svojih "pet minuta" slave. Riječ je o navijaču Toulousea koji je imao čast da se fotrafiše u dresu ovog kluba u prostorijama stadiona, a nakon toga izazvao je pravu konfuziju.

On se sa svojim prijateljima našalio na društvenim mrežama da je potpisao za Toulouse, nakon čega je nastala bizarna situacija. Naime, u omladinskim kategorijama Paris Saint Germaina postoji nogometaš istog imena Rafael Fernandes.

Mediji u Francuskoj "nasjeli" su na ovu objavu, nakon čega su u javnost plasirali informaciju da je Fernandes iz PSG-a prešao u Toulouse. Tako je igrač iz PSG-a pet sati smatran igračem Toulousea, iako nikada nije prešao u ovaj klub.

Sve je trajalo dok novinar L'Equipea Loic Tanzi nije razotkrio ovu bizarnu priču.

Nakon što je Tanzi objavio raskrinkavanje vrlo bizarne i konfuzne priče, mediji u Francuskoj obrisali su prvobitnu objavu da je Fernandes prešao iz PSG-a u Toulouse.

Fernandesa je prijatelj uvjerio da kupi novi dres Toulousea te da se ušunja u prostorije stadiona. Tu je napravio nekoliko fotografija u stilu potpisivanja ugovora i poslao ih je prijateljima kao šalu.

No, sljedećeg dana fotografije su kružile društvenim mrežama, a informacija o "transferu" objavljena je na brojnim stranicama na Twitteru. Objašnjenje situacije prikupilo je preko 17.000 lajkova.