Nogomet
13

Navijač napao reprezentativca Izraela Erana Zahavija, derbi Hapoela i Maccabija prekinut

Klix.ba
Izraelski derbi između Hapoel Tel Aviva i Maccabi Tel Aviva jedan je od "najžešćih" u svijetu nogometa. Tako je bilo i sinoć, kada je utakmica prekinuta zbog nasilja.

Hapoel je formalno ugostio Maccabi na stadionu "Bloomfield", koji dijele dva gradska rivala. Hapoel je poveo u 17. minuti golom Moshea Ohayona, ali je u 22. minuti na 1:1 izjednačio ove sezone sjajni Eran Zahavi. On je ranije igrao za Hapoel, a njegov pogodak je dodatno "zaoštrio" atmosferu. Jedan navijač Hapoela je utrčao u teren i fizički napao Zahavija. Umiješali su se i drugi igrači, a onda i policija, koja je odvela nasilnika. Sudija je ipak Zahaviju pokazao crveni karton.

Zahavi je potom pozvao saigrače da odu u svlačionicu s njim, a onda je grupa navijača Hapoela utrčala u teren. Sudija nije imao izbora, pa je meč prekinut.

Zahavi je izraelski reprezentativac i bit će dio ekipe koja će se 16. novembra u Haifi suprotstaviti reprezentaciji BiH u kvalifikacijskoj utakmici za odlazak na Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine.