Najluđe slavlje gola
25

Navijač Liverpoola utrčao na proslavu, njegovi igrači ga izudarali po glavi

D. P.
Navijač će zapamtiti ovu scenu (Foto: Screenshot)
Navijač će zapamtiti ovu scenu (Foto: Screenshot)
Nakon vodećeg gola Liverpoola protiv Arsenala u FA Cupu, jedan navijač je utrčao na teren kako bi slavio sa svojim miljenicima i može se reći da se nije dobro proveo.

Liverpool je rezultatom 2:0 slavio na gostovanju Arsenalu te tako velikog rivala izbacio iz FA Cupa. Posebno je pobjeda "slatka" navijačima zbog toga što je Arsenal dominirao, Liverpool čekao svoje šanse i na kraju kaznio promašaje Topnika.

Redsi su u vodstvo na Emiratesu stigli u 81. minuti nakon slobodnog udarca kojeg je glavom u svoju mrežu smjestio Jakub Kiwior.

Gostujući nogometaši strastveno su proslavili pogodak, a tu im se pridružio jedan navijač koji je utrčao na teren. No, u trenucima ludila među igračima, nije ni znao da će zaraditi desetak udaraca po glavi.

U svoj toj euforiji, nogometaši gostiju Darwin Nunez i Ibrahima Konate udarali su od radosti navijača po glavi te tako učinili da nikada ne zaboravi ovaj trenutak. Konate, koji ga je i "dokrajčio", na kraju je bacio kapu navijača. Istovremeno, ovaj fan će vjerovatno utakmicu pamtiti i kao onu prije duže pauze jer znamo koliko su Englezi strogi prema onima koji utrčavaju na teren.

Do kraja utakmice Arsenal je krenuo na sve ili ništa, a to je ostavilo prostora za kontre gostiju, što je dovelo i do drugog gola Liverpoola preko Luisa Diaza za konačnih 2:0.