U 32. godini
2

Navijač koji je 2019. godine udario Grealisha pronađen mrtav, porodica oplakuje "dobru dušu"

K. H.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Paul Mitchell (32), navijač Birmingham Cityja koji je 2019. godine utrčao na teren i udario Jacka Grealisha, tadašnjeg kapitena Aston Ville, pronađen je mrtav.

Njegova sestra je za britanske medije rekla da je bio čovjek koji je uvijek imao osmijeh na licu, bez obzira na sve, a da je najviše u životu pažnje poklanjao svojoj djeci.

"Imao je najljubaznije srce. Nažalost, preminuo je i nedostajat će nam svima. Bio je veoma popularan čovjek. Bez njega ovdje više ništa neće biti isto", kaže Lucy Mitchell. Majka Debbie Drew je također pogođena ovim dešavanjem, kao i njegov prijatelj Ash Herbert:
"Apsolutno sam slomljen druže. Imali smo neka luda sjećanja iz djetinjstva koja ću čuvati do kraja života. Odmori se, jedan od mojih najboljih starih prijatelja. Pa do ponovnog susreta..."
Ovaj navijač ostat će upamćen po sceni iz marta 2019. godine, kada je utrčao na teren i udario kapiten Aston Ville Jack Grealish.

Nakon hapšenja i na sudu je govorio kako nikada nije zažalio zbog svog poteza, a engleski mediji pišu da su on i njegova porodica nakon toga često dobijali prijetnje smrću.