Spas u zadnji čas
219

Navijač Chelseaja iz Saudijske Arabije poslao ponudu Abramoviču od 3,5 milijardi dolara

D. P.
Alkhereiji je poslao ponudu na adresu Chelseaja (Foto: Twtter/Malkhereiji)
Alkhereiji je poslao ponudu na adresu Chelseaja (Foto: Twtter/Malkhereiji)
Najugledniji britanski mediji prenijeli su da je arapski milijarder Mohamed Alkhereiji poslao službenu ponudu za kupovinu Chelseaja i tako ponudio spas za aktuelnog prvaka Evrope.

Chelsea se nalazi u katastrofalnoj situaciji. Zbog sankcija uvedenih vlasniku Romanu Abramoviču na osnovu veza s predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom, klupska imovina je zamrznuta.

Klub ne može prodati ulaznice, ništa od imovine kao ni stvari iz Fan Shopa, a upitno je i kako će klub ići na gostovanja. Ipak, spas bi mogao stići iz Saudijske Arabije.

Prema navodima engleskih medija, najozbiljniju ponudu do sada poslao je Mohamed Alkhereiji, navijač Chelseaja iz Saudijske Arabije.

Riječ je o čovjeku koji je dugo živio i radio u Engleskoj te je završio Cass Business školu u Londonu. Dok je tu živio, zavolio je Chelsea i redovan je gost na brojnim utakmicama aktuelnih prvaka Evrope.

Sada predstavlja kompaniju Saudi Media Group koja je dostavila službenu ponudu u iznosu od 2,7 milijardi funti za kupovinu kluba i spas u posljednji čas, odnosno 3,5 milijardi dolara.

Kako prenosi novinar CBS Sportsa Ben Jacobs Alkhereiji predstavlja konzorcij koji nije u direktnoj vezi s državom Saudijskom Arabijom i kao takav ne bi trebao imati pravo s regulacijama u Premier ligi.

Ipak, Jacobs navodi da Saudi Media Group ima podršku u prikupljanju sredstava od Mohammeda bin Khalida Al Sauda, predsjednika Saudi Telecoma koji je državna kompanija.

Iako je Al Saud odlučio pružiti finansijsku podršku konzorciju koji je poslao ponudu za kupovinu Chelseaja, mediji u Engleskoj navode da su vrlo male šanse da Premier liga odbije eventualnu promjenu u vlasništvu kluba.