Majka u očaju
61

Navijač Boce izvršio samoubistvo nakon poraza u finalu, niko nije ozbiljno shvatio ono što je rekao

H. H.
Foto: Ilustracija / Twitter
Foto: Ilustracija / Twitter
Fluminense je ove subote osvojio svoj prvi Copa Libertadores pobjedom protiv Boce Juniors (2:1), a trijumf Brazilaca nažalost je značio i tragičan kraj za jednog od navijača argentinskog kluba.

Naime, navijač Boce izvršio je samoubistvo zbog poraza svog voljenog tima, a da stvar bude tragičnija, sve je najavio još prije početka utakmice.

"Nisam mislila da će moj sin doći do ove tačke. Rekao je ocu da će se ubiti ako Boca ne pobijedi, ali smo mislili da je to šala", rekla je mladićeva majka za Cronica TV, dodavši:

"Boca je smeće. Ubili su mi sina, moj sin se ubio zbog njih. Sada ga nemam i nema igrača, niti ikoga da mi izrazi sućut", izjavila je majka 23-godišnjaka koji je bio policajac.

Fluminense je tako nastavio dominaciju brazilskih ekipa u Copa Libertadoresu s obzirom da su u posljednje četiri godine po dva puta najbolji bili Flamengo i Palmeiras.

S druge strane, Boca je ponovo propustila priliku da osvoji sedmu titulu i poravna se s Independienteom koji je najtrofejniji u ovom takmičenju.