Nogomet
3

Navijač Barcelone napustio stadion u 83. minuti da izbjegne gužvu i grdno požalio

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Holanđanin Cris Rolandus bio je samo jedan od 90.000 gladalaca na spektakularnoj utakmici između Barcelone i PSG-a, ali pobjedu i prolaz u četvrtfinale voljenog kluba nije odgledao do kraja.

"Otišao sam u 83. minuti kako bih izbjegao gužvu. Pogledao sam semafor i mislio da je sve gotovo. Bolje onda napustiti ranije i izbjeći silnu gužvu. Pa, 90.000 ljudi bilo je na stadionu", počeo je ispovijest Rolandus za holandski portal Ad.

Cris je doputovao iz Rotterdama, a pet minuta nakon što je napustio stadion, Camp Nou je "eksplodirao".

"Kad sam već bio van stadiona, čuo sam da je Neymar pogodio za 4:1. Pomislio sam 'lijepo, ali nema više vremena za još dva gola pa mi ionako neće biti žao'. Mama, tata i prijatelji su mi slali poruke da mi zavide što ovakav spektakl gledam uživo, a nisam im imao srca reći da sam ga napustio. Gol Roberta sam pogledao kroz prozor obližnjeg kafića", priča nesretni Holanđanin.

Inače, Rolandus je uzeo godišnji odmor od mjesec dana i odlučio ga provesti u Barceloni.

"Ulaznicu sam kupio prije mjesec dana i platio je 105 eura. Nakon što je PSG pobijedio 4:0, umalo sam se rasplakao. I sad napustim stadion. Znate šta je najgore? Kad je Roberto postigao gol, trčao je baš u mom smjeru. Bio sam osmi red u uglu prema kojem je trčao Roberto nakon gola. Cijelu noć sam gledao u nebo. Od Camp Noa do mog apartmana pješice treba 40 minuta, nakon meča sam hodao satima", iskren je bio Rolandus.