Nogomet
0

Navijač Bayerna pješice krenuo iz Bugojna u Minhen

FENA
Navijači Bayerna (Foto: AFP)
Navijači Bayerna (Foto: AFP)
Dugogodišnji fan višestrukog prvaka Njemačke i aktuelnog prvaka Evrope Bayerna iz Minhena Bugojanac Vahid Čehaja - Dik (45) krenuo je na putovanje “svojih snova”.

Vođen željom da osvajanje titule svog voljenog kluba proslavi u Minhenu odlučio se na put dug preko 900 kilometara, po čijem okončanju bi 24. jula trebao prisustvovati prijateljskoj utakmici između Bajerna i Barcelone na stadionu u Minhenu.

"Odavno imam želju da na petu titulu prvaka Evrope pješice dođem do Minhena. Od 2001. čekam da moj voljeni klub osvoji peti naslov prvaka Evrope. Prije nepune tri godine Bayern nije uspio protiv Intera, a prošle godine zaustavio nas je Chelsea. Evo, ove sezone nam se posrećilo i to je za mene bio signal da krenem na dugi put", kazao je Vahid.

Odjeven u klupske boje minhenskog kluba u rukama je ponio dres bh. internacionalca i bivšeg reprezentativca Hasana Salihamidžića, poklon koji je dobio lično od popularnog Brace.

Vahid očekuje da će dnevno prepješačiti oko 30 kilometara i da će u Minhen stići za 33-34 dana.

"Zahavljujem svima koji su mi na bilo koji način pomogli da se na što bolji način organizujem i krenem na put o kojem sam maštao. Ovo je moj način da predstavim BiH i svoj grad Bugojno i da pokažem da smo mi jedna velika sportska nacija", naglasio je.