Bjelorusija
0

Nastupio s 56 godina i proglašen igračem utakmice

Totalsport
Jurij Pudišev, 56-godišnji pomoćni trener bjeloruskog Dinama iz Bresta, pokazao je svojim igračima primjerom kako igrati nogomet.

Naime, nastupio je Pudišev u drugom poluvremenu utakmice 29. prvenstvenog kola (poraz kod Bate Borisova 2-0), a Bjeloruski nogometni savez ga je čak proglasio i igračem utakmice.

Naravno, s 56-godina na leđima, Pudišev je najstariji igrač koji je zaigrao u elitom razredu bjeloruskog nogometa. Zanimljivo, prošlu je utakmicu Pudišev odigrao prije samo dvije godine kada je nastupio u utakmici Kupa protiv MTZ-RIPO-a i tom prilikom asistirao kod gola.

"Njegovo pojavljivanje na terenu nije bilo cirkusiranje", rekao je Jurij Puntus, trener trenutno sedmoplasiranog Dinama nakon utakmice protiv lidera i aktuelnih prvaka.

Inače, Pudišev je u danima ozbiljne igračke karijere s Dinamom iz Minska 1982. godine osvojio rusko prvenstvo.

Iako je nastupio u poodmakloj dobi, Pudišev nije niti blizu rekorda kada su godine nogometaša u pitanju. U siječnju 2008. za Chivas protiv Pumasa zaigrao je tada 71-godišnji Meksikanac Salvador Reyes. Izašao je iz igre nakon nekoliko minuta, budući mu je na taj način tek odana počast.