Navijači nestrpljivi
68

Nastavljena saga oko novog trenera FK Sarajevo: Šimundža otpao, kandidat je i bivši reprezentativac BiH

H. H.
Ante Šimundža
Ante Šimundža
Saga oko izbora novog trenera FK Sarajevo dodatno se produžila nakon što se slovenski stručnjak Ante Šimundža zahvalio na ponudi i otpao kao glavni kandidat.

Ova vijest potvrđena je za Klix.ba, pa će se Sarajevo morati okrenuti drugim rješenjima.

Kao dežurni "vatrogasac" po običaju u prvi plan izbija Husref Musemić (62), koji bi vjerovatno najbrže mogao preokrenuti nimalo jednostavnu situaciju u kojoj je klub sa Koševa, ali pored njega u igri je još nekoliko imena.

Među njima je i bivši bh. reprezentativac Bruno Akrapović (55), koji je postao ozbiljan kandidat za užarenu klupu Bordo tima. Kako saznajemo, Akrapović je spreman preuzeti ekipu te je tražio i manje novca od pojedinih drugih kandidata.

Također, jedna od opcija je i nekadašnji hrvatski selektor i bivši trener Dinama Ante Čačić (69), koji je razgovarao sa Ismirom Mirvićem, te postoji realna mogućnost da preuzme tim s Koševa.

Postoji mogućnost i da "u paketu" iz Domžala dođu sportski direktor Senijad Ibričić (37) i trener Simon Rožman (40).

Olakšavajuća okolnost za Sarajevo je da je susret 2. kola Premijer lige BiH protiv Borca odgođen, te će novi trener imati dodatno vrijeme da upozna ekipu, ali Bordo tim je već danima bez trenera i navijači postaju sve više nestrpljivi nakon katastrofalnog početka sezone.

Podsjetimo, nogometaši Sarajeva doživjeli su šokantan poraz u prvom meču nove sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine od dobojske Sloge rezultatom 2:1.

Prethodno je koševski ligaš eliminisan u 1. pretkolu Konferencijske lige, a bolji nakon izvođenja penala bio je gruzijski Torpedo.