Žestok odgovor
6

Nastavljena kriza u Barceloni, Pique poslao jasnu poruku čelnicima kluba

N. K.
Gerard Pique (Foto: EPA-EFE)
Gerard Pique (Foto: EPA-EFE)
Gerard Pique (33) se oglasio na Twitteru nakon što je bio na udaru PR agencije I3 Ventures, kojoj je bio zadatak braniti ugled Barceloninog predsjednika Josepa Marije Bartomeua, a blatiti njegove protukandidate te neke sadašnje i bivše igrače.

Radijska stanica Cadena SER objavila je da je Barcelona unajmila agenciju koja je kreirala račune na Twitteru i Facebooku preko kojih je provodila kampanju, a Pique je bio na udaru zbog svojih čestih poslovnih poduhvata posljednjih godina.

"Marioneto", odgovorio je Pique novinaru Munda Deportiva bliskom upravi kluba Marcelu Lorenteu, a španski mediji smatraju da je štoperov odgovor poruka upravi na čelu s Bartomeuom.

''Godinama poznajem Barcinu okolinu i utjecaj na članove, koji su srećom sve pametniji i teže je njima manipulisati. Savršeno znaju ko koristi Barcelonu za svoje medijske, političke i ekonomske interese", napisao je Lorente.

Španski mediji ističu kako se prepiska na Twitteru dogodila ubrzo nakon kriznog sastanka predsjednika Bartomeua s trenerom Quiquem Setienom i kapitenima Lionelom Messijem, Piqueom, Sergijem Busquetsom i Sergijem Robertom.

Inače, jedan dio urote usmjeren je i protiv Bartomeuova protukandidata na nadolazećim izborima 2021. Victora Fonta, koji je nakon svega pozvao predsjednika na ostavku i raspisivanje prijevremenih izbora.