Odigrano osam duela
29

Nastavljena i preostala evropska takmičenja: Gazibegović slavi veliku pobjedu, Lukaku spasio Romu

D. P.
Lukaku spasitelj Rome (Foto: AS Roma)
Lukaku spasitelj Rome (Foto: AS Roma)
Nakon što je nastavljeno takmičenje u Ligi prvaka, večeras je na red došla nokaut-faza i u ostala dva evropska takmičenja.

Na rasporedu su bile po četiri utakmice u Evropskoj i Konferencijskoj ligi, a prvi večerašnji termin obilježili su golovi na "sve strane".

Derbi su odigrale ekipe Feyenoorda i Rome, a završen je rezultatom 1:1 tako da će odluka o putniku u osminu finala Evropske lige odlučiti revanš na Olimpicu.

Feyenoord je poveo u finišu prvog poluvremena golom Igora Paixaoa, ali je vrijedan gol za Romu u nastavku postigao Romelu Lukaku i tako ostavio realne šanse za prolazak dalje.

Vrijednu pobjedu u istom takmičenju ostvario je Sporting na gostovanju Young Boysu rezultatom 3:1, Galatasaray je u dramatičnom okršaju savladao Slaviju Prag rezultatom 3:2, dok je remijem završen duel Šahtara i Marseillea (2:2).

Naš Jusuf Gazibegović odigrao je odličnu utakmicu u pobjedi svog Sturma nad Slovanom iz Bratislave rezultatom 4:1. Igrao je do 83. minute i bio zapažen u napadu i odbrani austrijskog predstavnika u Konferencijskoj ligi.

Kolonija bh. nogometaša u Ferencvarošu (Muhamed Bešić, Eldar Ćivić i Kenan Kodro) meč protiv Olympiakosa započeli su na klupi. Na kraju je grčki klub ostvario pobjedu rezultatom 1:0.

Molde je bio bolji od Legije rezultatom 3:2, dok su vrlo uzbudljiv duel odigrali belgijski Royale Union SG i Eintracht Frankfurt, a završen je rezultatom 2:2.

Svi rezultati:

Evropska liga:

Feyenoord - Roma 1:1

Galatasaray - Sparta Prag 3:2

Šahtar - Marseille 2:2

Young Boys - Sporting 1:3

Konferencijska liga:

Molde - Legia 3:2

Olympiakos - Ferencvaroš 1:0

Royale Union SG - Eintracht 2:2

Sturm - Slovan Bratislava 4:1