Premiership
6

Nastavljen nevjerovatni niz Liverpoola, nije ih zaustavio ni Mourinhov Tottenham

N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Liverpoola pobijedili su u Londonu u okviru 22. kola Premiershipa ekipu Tottenhama rezultatom 1:0 te su tako stigli do 12. uzastopnog trijumfa u engleskom prvenstvu.

Redsi su krenuli žestoko od samog početka, a nakon što je u 3. minuti iz dobre situacije blokiran udarac Firmina, lopta je pogodila stativu nakon šuta Oxlade-Chamberlaina.

Ubrzo je uzvratio i Lucas s druge strane, a onda se igra primili do 23. minute kada je Gazzaniga sa sjajnom odbranom zaustavio udarac Van Dijka.

Nastavio je Liverpool s napadima. Mane je propustio dobru priliku u 36. minuti, ali ga je već u narednom napadu ispravio Firmino, koji dovodi Redse u vodstvo nakon asistencije Salaha. Sudija Atkinson je provjeravao gol koristeći VAR tehnologiju zbog navodnog igranja rukom, ali je ipak pogodak na kraju priznat. Ujedno je 0:1 bio rezultat prvog poluvremena.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

Tottenham je u nastavku krenuo dosta ofanzivnije. Lucas je iz dobre situacije pucao pored gola odmah nakon što se krenulo sa centra, a golman je fantastično odbranio udarac Auriera u 57. minuti.

I na drugoj strani Gazzaniga je bio na nivou spriječivši gol nakon udarca Manea, dok je Son bio neprecizan u 74. minuti. U samoj završnici vrijedi izdvojiti po još jednu šansu s obje strane, ali su neprecizni bili Lo Celso i Origi. Ostalo je 0:1.

Liverpool je i dalje lider na tabeli Premiershipa te ima čak 16 bodova više od drugoplasiranog Leicestera, koji ima i utakmicu više. Tottenham je na osmoj poziciji.

Tabela: