Premiership
6

Nastavlja se utrka: Rutinske pobjede Uniteda, Cityja i Chelseaja

Piše: E. B.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
I nakon šest odigranih kola engleskog Premiershipa nema promjena na vrhu. Rutinske pobjede su upisali Manchester United, Manchester City i Chelsea i nastavili utrku za prvo mjesto.

United je gostovao kod Southamptona i slavio je rezultatom 1:0, a pogodak odluke postigao je Lukaku u 20. minuti meča.

City je dočekao Crystal Palace i nanio im i šesti poraz ove sezone. Građani su na krilima fenomenalnih Sanea, Sterlinga i Aguera slavili sa 5:0. Sane je postigao pogodak u 44. minuti, a zatim je asistirao Sterlingu za pogodak u 51. minuti. Sterling je postigao svoj drugi pogodak na meču u 59. minuti na Aguerovu asistenciju, a ha 4:0 povisio je Aguero na Saneovu asistenciju u 79. minuti. Konačnih 5:0 postavio je Delph u 89. minuti.

Chelsea je nadigrao Stoke u gostima rezultatom 4:0 uz hat-trick Morate. Španac je načeo mrežu domaće ekipe u 2. minuti, potom je Pedro u 30. povisio na 2:0, a Morata je u 77. i 82. minuti postavio konačnih 4:0.

Begovićev Bournemouth je poražen i peti put. Everton je slavio nakon preokreta rezultatom 2:1. King je doveo goste u vodstvo u 49. minuti, a rezervista Niasse je u 77. i 82. minuti donio tri boda domaćinu. Muhamed Bešić nije bio ni na klupi za rezervne igrače Evertona.

Watford je slavio rezultatom 2:1 u gostima kod Swanseaja, dok su Burnley i Huddersfield podijelili bodove odigravši 0:0.