Klub izdao saopštenje
49

Nastavlja se tuzlanska sapunica: Zbog Husića otkazana skupština FK Sloboda

S. G.
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Skupština fudbalskog kluba Sloboda koja je bila zakazana za danas u 18 sati otkazana je iz razloga što nije dostavljena lista imena od strane Azmira Husića za novi Upravni odbor koji treba biti imenovan.
"Želimo izvjestiti javnost da je Skupština koja je bila zakazana za danas 26. juna, odgođena za minimalni zakonski rok, a to je 4. juli, iz razloga što nije dostavljena lista imena od strane gospodina Husića za novi Upravni odbor.

Ovim putem molimo gospodina Husića da dostavi listu imena koja će činiti novi Upravni odbor. Smatramo da ćemo što prije doći do kvalitetnog rješenja kako bi klub funkcionisao u svom punom kapacitetu", poručuju u saopštenju iz tuzlanskog kluba.

Nakon što je Sloboda ispala iz Premijer lige Bosne i Hercegovine u niži rang takmičenja došlo je do velikih promjena unutar kluba, a na njegovo čelo će gotovo pa sigurno ponovo zasjesti Azmir Husić.

Memorandum između Slobode i Husića sadrži svega nekoliko odredbi, a ona najvažnija se odnosi na obaveze plaćanja postojećih dugova, potvrđeno je za portal Klix.ba. Naime, dogovor je da svi prihodi koje klub ugovori do subote, uključujući transfere i marketinške uplate koje su ranije dogovorene, moraju ići isključivo na plaćanje dugova prema nogometašima i dobavljačima.

Članovi skupštine su navodno insistirali na tom segmentu jer žele da njihov mandat bude okončan bez dugova pa bi Husić tako dobio klub bez tekućih dugova.

Husić se potpisom na ovaj memorandum obavezao da će u klub unijeti minimalno 300.000 KM.

Bivši predsjednik Tuzlaka se vraća u tim sa Tušnja nakon sedam godina, a za ovaj potez dobio je podršku popularnih Fukara.