Prva liga FBiH
26

Nastavlja se trka za ulazak u Premijer ligu BiH: Sigurne pobjede Veleža i Olimpika

Piše: K. H.
Foto: R. D./Klix.ba
(Foto: R. D./Klix.ba)
Ekipe Veleža i Olimpika upisale su sigurne pobjede u susretima 22. kola Prve lige Federacije BiH čime su nastavili mrtvu trku za prvu poziciju i ulazak u Premijer ligu BiH.

Velež je sa 2:0 bio bolji od Slavena na domaćem terenu, a pobjedu Rođenima donijeli su Brandao i Samardžić golovima u prvom poluvremenu. Ekipa iz Mostara imala je nekoliko izglednih prilika u drugom poluvremenu da dođe do još ubjedljivije pobjede, no nisu bili precizni i meč je na kraju završen rezultatom iz prvih 45 minuta - 2:0.

Identičnu pobjedu upisao je prvi konkurent Veleža za ulazak u Premijer ligu, FK Olimpik, a Vukovi su slavili kao gosti u Novom Travniku golovima Milovića i Pandže.

Metalleghe je sa 1:0 bio bolji od Zvijezde, a identičnim rezultatom Bratstvo je porazilo Goražde. Gostujuću pobjedu upisao je Vitez koji je sa 1:0 bio bolji od Čapljine.

Jedinstvo i Orašje odigrali su susret bez pogodaka, dok je Igman kao gost bio bolji od Bosne u Visokom sa 2:0.

Nakon 22 odigrana kola Velež je prvi na tabeli sa 52 osvojena boda, jedan više od Olimpika koji ima 51 bod. Na dnu tabele je visočka Bosna sa samo 12 osvojenih bodova, tri manje od Novog Travnika koji je na pretposljednjem mjestu.