Peh za pehom
9

Nastavlja se Ronaldinhova noćna mora: Sada mu probleme pravi i koronavirus

N. K.
Ronaldinho (Foto: EPA-EFE)
Ronaldinho (Foto: EPA-EFE)
Nekadašnji brazilski nogometaš Ronaldinho je testiran na koronavirus, a njegova eventualna bolest prijeti da će mu uništiti nade u skori izlazak iz noćne more paragvajskog zatvora.
Brazilski list Estadao piše kako su bivšem nogometašu i njegovom bratu Robertu izmjerili temperaturu u ćeliji kao dio provjere da li bilo koji od zatvorenika pokazuje simptome ubojitog virusa.

Vijesti o pandemiji su razlog zbog kojeg su paragvajski pravosudni dužnosnici njihovim advokatima rekli kako dvije žalbe ne mogu biti rješene još dvije sedmice zbog vladinih ograničenja poslova u pokušaju kontrole širenja koronavirusa.

Jedna od žalbi koja je obustavljena bilo je osporavanje inicijalne ponude tužitelja da se poštedi nekadašnja zvijezda Barcelone i Milana suđenja zbog navodnog ulaska u Paragvaj prošle sedmice s krivotvorenim pasošem.

Ronaldinhovim advokatima je rečeno da žalba mora čekati do 27. marta kada će se okončati dvosedmična obustava većine sudskih poslova jer se njihov slučaj ne vodi kao hitan.

Podsjetimo, sudija Gustavo Amarilla u utorak je presudio da 39-godišnjak mora ostati u zatvoru nakon neuspješnog pokušaja njegovih advokata da ga stave u kućni pritvor.