Počele pripreme kluba
9

Nastavlja se "rat" Messija i Barcelone, Argentinac nije došao na trening Katalonaca

F. Z.
Koeman stigao na trening (Foto: EPA-EFE)
Koeman stigao na trening (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Barcelone počeli su s treninzima za novu sezonu u sportskom kompleksu "Joan Gamper", a prvi trening Ronalda Koemana zakazan je danas u 17:30 sati i na njemu se nije pojavio Lionel Messi, javio je Mundo Deportivo.

Messi se više ne smatra nogometašem Barcelone, iako je španska La Liga jučer izdala saopćenje i navela da Argentinac ima važeći ugovor s Kataloncima.

Messi smatra kako nije istekao rok za aktivaciju klauzule po kojoj može napustiti klub na kraju svake sezone bez obeštećenja. Klauzula je zaista istekla u junu, ali Messi smatra da je rok trebao biti produžen zbog toga što je i sezona produžena uslijed pandemije koronavirusa.
Messi je poslao burofax na adresu katalonskog kluba i poručio je da želi napustiti ekipu iz Katalonije, a njegovi advokati savjetovali su ga da ne dolazi na obavezno klupsko PCR testiranje koje je obavljeno jučer.

Messi se nije pojavio, baš kao i na današnjem treningu i jasno je stavio do znanja kako smatra da više nije igrač Barcelone.

Katalonci su poručili kako Messi ima važeći ugovor s klubom još godinu dana i da ovog ljeta može otići samo u slučaju da neko aktivira otkupnu klauzulu koja iznosi 700 miliona eura, ili ako Barcelona prihvati neku nižu ponudu.

Ostaje da se vidi kako će biti riješena ova saga o igraču koji je od debija za Barcelonu u sezoni 2003/2004. odigrao 731 utakmicu za klub i postigao pomalo nevjerovatna 634 pogotka u svim takmičenjima.