Potvrdio prvak BiH
120

Nastavlja se egzodus u Borcu, još petorica iz šampionskog tima napustili klub

E. K.
Jovan Nišić u dresu Borca (Foto: FK Borac Banja Luka/Facebook)
Jovan Nišić u dresu Borca (Foto: FK Borac Banja Luka/Facebook)
Fudbalski klub Borac se na zvaničnoj stranici oprostio od petorice nogometaša koji su osvojili titulu prvaka Bosne i Hercegovine sa banjalučkim klubom.

Dres kluba sa Gradskog stadiona su tako napustili defanzivac Slobodan Đekić, veznjaci Jovan Nišić, Stefan Fićović i Vasilije Terzić te Milan Makarić.

Đekić je prethodne sezone odigrao samo jednu utakmicu i to u Kupu Bosne i Hercegovine dok su Nišić i Terzić bili standardni članovi prvog tima.

[FBPOST]https://www.facebook.com/fkboracbanjalukaa/posts/pfbid0o6WVKAfUFyEzAMm3PMx91XD9pHCkofaraoRpVuppyDWCU4ipVLhMYvQmLuQ5F7gTl[/FBPOST]

Nišić je odigrao 30 utakmica za Borac u Wwin ligi BiH i Kupu naše zemlje te postigao tri gola dok je Terzić u 28 susreta upisao četiri asistencije i postigao dva gola.

Fićović je odigrao 32 utakmice i postigao dva pogotka, ali je uglavnom utakmice počinjao s klupe za rezervne nogometaše baš kao i Makarić koji je u 29 nastupa pogodio četiri puta i upisao asistenciju.

Podsjetimo, Banjalučane je nakon osvojene titule prvaka BiH napustio Vinko Marinović, a naslijedio ga je Mladen Žižović.