Upitan nastavak karijere
14

Nastavlja se agonija mladog hrvatskog nogometaša, Nijemci mu spremaju novi udarac

S. G.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Talentovani hrvatski nogometaš Mario Vušković krajem prošlog mjeseca proglašen je krivim zbog korištenja dopinga nakon čega je zaradio susprenziju na dvije godine.

Ovaj 21-godišnji igrač je sredinom septembra prošle godine pao na doping-testu nakon što su u njegovom uzorku urina prinađeni tragovi eritropoetina.

Nalazi su pogazali da je pozitivan na EPO, odnosno krvni doping. U pitanju je hormon koji stimulira proizvodnju crvenih krvnih zrnaca, što u konačnici omogućava krvi da apsorbira više kisika u tijelu.

Nakon temeljnog ispitivanja obrazloženja presude, Nacionalna anti-dopinška agencija (NADA) uložila je žalbu na odluku Sportskog suda Njemačkog nogometnog saveza (DFB) i zatražila da se Vuškoviću produži kazna s dvije na četiri godine suspenzije.

"Neću dopustiti da me ovo slomi, borit ću se do kraja svim što imam da dokažem istinu", objavio je na Instagram profilu nekoliko dana nakon presude izrečene prošlog četvrtka.

Prvobitna zabrana koju je izrekao Sportski sud DFB-a trebala bi trajati do 14. novembra naredne godine. Čim je objavljena odluka, Vuškovićev klub Hamburg SV najavio je žalbu Saveznom sudu DFB-a u dogovoru s igračevim advokatima.