Sve bliže prvom timu
2

Nastavak dinastije Maldini u Milanu: Najmlađi sin Daniele oduševljava u Italiji

Klix.ba
Mladi italijanski nogometaš Daniele Maldini krupnim koracima korača prema prvom timu Milana i na putu je da postane treći član ove porodice koji će nositi dres Rossonera.

Daniele je sin slavnog Paola Maldinija, a pažnju na sebe skrenuo je majstorskim pogotkom iz slobodnog udarca u meču mladih timova Milana i Palerma u kojem su Rossoneri zabilježili pobjedu rezultatom 3:1.

On ima samo 17 godina i trenutno igra s godinu ili dvije starijim igračima, što je osjetna razlika u tim godinama, a za razliku od dede i oca, Daniele nije defanzivac, već igra polušpica i u trenutnom mladom timu Milana nosi dres s brojem deset.

Gennaro Gattuso je početkom ove sezone nekoliko puta priključio mladog Maldinija prvom timu, a italijanski mediji pišu da je na adresu Milana već sada stiglo nekoliko upita za njegovu posudbu.

Također, oni pišu da bi Milan i Daniele uskoro mogli potpisati i novi ugovor s obzirom na to da mu ovaj ističe 2021., a zanimljivo, pregovore će voditi njegov otac koji pored toga što zastupa njega obavlja i funkciju direktora Milana.

Dinastija Maldinija na San Siru počela je 1954. godine kada je u prvom timu zaigrao Cesare Maldini, a on je 1963. godine podigao prvi Milanov pehar prvaka Evrope poslije pobjede protiv Benfice na Wembleyju.

Nakon njega, za prvi tim je sa samo 16 godina debitovao Paolo Maldini koji je kao kapiten Milana osvojio sve što se osvojiti može te je bio sedam puta prvak Italije.

Milan je nakon odlaska Maldinija povukao dres s brojem tri te se on predviđao starijem sinu Christianu Maldiniju, ali on nije napravio karijeru kao njegov dedo i otac i trenutno igra u Seriji C.

Daniele je, s druge strane, potpuno druga priča i njemu se već sada predviđa velika karijera. S obzirom na to da igra na poziciji polušpica, teško da će on biti razlog zbog kojeg će Milan vratiti dres s brojem tri, ali svakako da je za klub i porodicu Maldini najbitnije da on priđe prvom timu i pokuša se izboriti za minutažu.