Otišao u Švicarsku
73

Napustio Sloveniju: Rifet Kapić potpisao za Grasshopper Zürich

Piše: M. Ć.
Doskorašnji član ND Gorica iz Slovenije Rifet Kapić potpisao je danas ugovor sa najuspješnijim švicarskim klubom Grasshopper Zürichom.

Nakon što je stigao u Zürich, Kapić je prošao ljekarske preglede te s novim klubom potpisao ugovor na četiri i po godine, potvrđeno je na zvaničnoj stranici kluba.

"Dovođenjem Rifeta Kapića dobili smo jakog i opasnog igrača koji je sposoban da napravi poteze koji će ojačati naš napad", izjavio je direktor kluba Mathias Walther.

Prema nezvaničnim informacijama, njegov sada već bivši klub Gorica, na ime obeštećenja, dobit će 500.000 eura, uz postotak od narednog transfera.

U prethodne dvije godine Kapić je bio najbolji fudbaler Gorice, a ove sezone je za slovenački tim postigao 11 pogodaka u 23 nastupa.

Iako se dugo vremena pominje kao potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine, Kapić još nije dobio poziv nijednog selektora.

Dvadesetdvogodišnji Cazinjanin nije se našao ni na najnovijem spisku novog selektora Roberta Prosinečkog za prijateljske duele sa SAD-om i Meksikom koje će naša reprezentacija odigrati krajem januara na turneji u Sjevernoj Americi.