Sanchez Flores potvrdio
0

"Napuštam Atletico"

Totalsport
Quique Sanchez Flores
Quique Sanchez Flores
Quique Sanchez Flores, 46-godišnji trener nogometaša Atletica iz Madrida, potvrdio je da će na kraju ove sezone napustiti tu dužnost.

"Prvenstvena nedjeljna utakmica protiv Herculesa bit će moja posljednja na stadionu Vicente Calderon", izjavio je Sanchez Flores.

Bivši nogometaš Valencije, Real Madrida i Zaragoze, trenersku je karijeru počeo u podmlatku Real Madrida. Vodio je Getafe, Valenciju i Benficu, a ekipu Atletica preuzeo je 2009. godine, naslijedivši Abela Resina. U prvoj sezoni bio je vrlo uspješan. Odveo je ekipu do naslova pobjednika Evropske lige, te do finala Kupa kralja, a u finalu evropskog Superkupa, u augustu prošle godine, Atletico je bio bolji od evropskog prvaka Intera.

No, ove sezone ekipa nije ni blizu takvih uspjeha, ali je ipak nadomak plasmana u Evropsku ligu, dva kola prije kraja Primere. Atletico će, nakon ogleda protiv Herculesa u nedjelju, u posljednjem, 38. kolu Primere gostovati kod Mallorce.

Kao mogući nasljednik Sancheza Floresa na klupi madridskog kluba spominjao se bivši španski nogometni reprezentativac Luis Enrique, koji je nakon okončanja igračke karijere stekao dobru trenersku reputaciju vodeći Barceloninu B ekipu.