Nakon utakmice s AIK-om
2

Napolijevi navijači izboli dvojicu Šveđana

Totalsport
Navijači AIK-a
Navijači AIK-a
Zamaskirani Napolijevi navijači, bolje rečeno huligani, izboli su dvojicu navijača švedskog AIK-a nakon meča 1. kola Evropske lige u Napulju u kojem je Napoli pobijedio 4-0.

Švedski navijači krenuli su nakon utakmice u jednu pizzeriju. Prišla im je grupa ljudi čija su lica bila pokrivena. Dvojica navijača izbodena su u stražnjicu i nogu. U bolnicu je primljena i treća žrtva, ali se ne zna je li i ona izbodena, no, vjeruje se da toj trećoj osobi život nije ugrožen.

Izvještaji sugeriraju kako je nesretnim švedskim navijačima pokušao pomoći vlasnik pizzerije u napadu "grupe naoružane bejzbol palicama i noževima". I njega su huligani povrijedili.

U četvrtak je policija pokrenula potragu za "pseudo-navijačima" Napolija, kako ih je nazvala.

Luigi de Magistritis, gradonačelnik Napulja, u petak je poručio kako takve "navijače" nikako ne bi trebalo na taj način oslovljavati.

"Trebamo ih zvati kriminalcima. Oni su upravo to, a ne navijači! Napoli može daleko u Evropskoj ligi i u prvenstvu, ali pred nama, kao navijačima i kao gradom, još je dugačak put koji moramo prijeći. Pozivam sve prave navijače, bilo u organiziranim grupama ili ne, da se drže podalje od tih zločinaca", rekao je gradonačelnik.