Maradona i Messi
7

Napolijeva najava za duel s Barcelonom je magična, a čaroliju potpisuju nogometni čarobnjaci

F. Z.
Foto: Screenshot (Maradona i Messi)
Foto: Screenshot (Maradona i Messi)
Nogometaši Barcelone će u prvom susretu osmine finala Lige prvaka gostovati u Napulju kod Napolija, a ekipa sa stadiona San Paolo objavila je magičnu najavu uoči ove utakmice.

Na San Paolo dolazi Lionel Messi, jedan od najboljih nogometaša koje je svijet ikada vidio. Messi dolazi na stadion na kojem je jedan drugi Argentinac, također jedan od najboljih na svijetu svih vremena, ostavio neizbrisiv trag.

Njegovo predstavljanje 1984. godine na stadionu na koji će sutra istrčati Messi pratilo je 75.000 navijača. Do današnjeg dana predstavljanje pred više navijača imao je samo jedan nogometaš - Cristiano Ronaldo. Njega je 2009. u Madridu došlo pozdraviti 80.000 navijača.

Kod mnogih Argentinaca dileme nema, Diego Maradona je najveći kojeg je svijet vidio, dok će mnogi ljubitelji nogometa u ostatku svijeta reći da ta titula pripada upravo Messiju. Ukusi su različiti, ali jedno je sigurno, Messi i Maradona su nogometni čarobnjaci, nogometaši kakvi se rijetko rađaju i zbog čijih poteza se rađa ljubav prema nogometu.

San Paolo je Maradonin hram, stadion na kojem ima status božanstva, a paralele koje se vuku s Messijem sasvim su normalne. Publici u Napulju sutra će se predstaviti drugi argentinski genij, a duel na San Paolu počinje u 21:00 sati.