Zvanično
47

Napoli upalio reflektore i odao počast Maradoni, stadion San Paolo će biti preimenovan

K. H.
Foto: Stadion Napolija San Paolo će biti preimenovan u Diego Maradona
Foto: Stadion Napolija San Paolo će biti preimenovan u Diego Maradona
Stadion Napolija San Paolo bit će preimenovan u čast Diega Maradone, potvrdili su brojni italijanski mediji.

Napoli preimenovanjem stadiona želi odati vječno priznanje Maradoni za sve što je uradio za ovaj klub, a što ga je učinilo najvećom klupskom legendom i ujedno jednim od najboljih igrača svih vremena.

Predsjednik Napolija Aurelio de Laurentiis ranije je rekao da klub razmatra tu mogućnost, a kako je najveći trag u klupskoj karijeri ostavio upravo igrajući za Napoli od 1984. do 1991. godine, nema sumnje da su tačne posljednje vijesti koje donose italijanski novinari, a koje govore da je pitanje preimenovanja stadiona već riješeno.
U Argentini je proglašena trodnevna žalost nakon što je i zvanično potvrđeno da je Diego Maradona preminuo u 61. godini, a sve utakmice sinoćnje Lige prvaka počele su minutom šutnje. Također, treba reći da su na stadionu San Paolo u Napulju čitavu noć bili upaljeni reflektori, što je ujedno još jedan način na koji su Napolitanci odali počast svojoj legendi.

[TWITTER]1331845825794875392[/TWITTER]

Od Maradone su se oprostili gotovo svi nogometni velikani, brojni od njih objavama na društvenim mrežama, a kako su na kraju svega svi oni zajedno poručili, Diego nikada neće biti zaboravljen i trag koji je ostavio vječno će živjeti u nogometu.