Evropska liga
18

Napoli poveo u 11. sekundi pa doživio neočekivan poraz, Leicester također razočarao navijače

K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nogometaši Napolija doživjeli su iznenađujući poraz od Spartaka iz Moskve u meču 2. kola grupne faze Evropske lige na svom stadionu rezultatom 3:2 iako je domaći tim od prve minute imao vodstvo od 1:0.

Trenutno prvoplasirani tim Serije A odlično otvara meč i činilo se da će bez većih problema osvojiti tri boda, a vodstvo im je donio Elmas već u 11. sekundi.

Ipak, da neće sve biti tako lagano bilo je jasno nakon 29. minute kada je Rui dobio direktan crveni karton, a iako je domaći tim uspio sačuvati vodstvo do poluvremena, u nastavku su u potpunosti pali i na kraju izgubili vodstvo te doživjeli poraz.

Prvo je Promes u 55. minuti pogodio za 1:1, a preokret timu iz Moskve donosi Ignatov u 81. minuti. Da će gosti doći do pobjede bilo je jasno nakon drugog gola Promesa u 90. minuti, a jedino što je Napoli uspio uraditi je utješni gol u 94. minuti koji je postigao Osimhen.

Iznenađujući poraz je doživjela i ekipa Leicestera koja je sa 1:0 izgubila od Legije u gostima, a jedini gol za domaći tim je postigao Emreli u 31. minuti.

Eintracth iz Frankfurta je golom u finišu meča koji je Paciencia s bijele tačke stigao do pobjede protiv Antwerpa, dok je Olympiakos bio ubjedljiv u Turskoj protiv Fenerbahčea pobjedom rezultatom 3:0.

Lyon je na svom terenu bez većih problema pobijedio Brondy sa 3:0, a siguran je bio i PSV koji je u gostima slavio protiv Šturma rezultatom 4:1. U zanimljivom susretu Real Sociedad i Monaco su odigrali susret bez pobjednika, a konačan rezultat na kraju je glasio 1:1.

U terminu od 18:45 sati još se odigrao meč između Sparte iz Praga i Rangersa, a domaći tim je upisao pobjedu od 1:0.