Hrvatski defanzivac
4

Napoli ponudio Atleticu 22 miliona eura za Vrsaljka

Klix.ba
Šime Vrsaljko (Foto: EPA-EFE)
Šime Vrsaljko (Foto: EPA-EFE)
Napoli je napravio konkretan korak naprijed u svom planu da iz Atletico Madrida dovede hrvatskog reprezentativca Šimu Vrsaljka te je ponudio 22 miliona eura.

Napolitanci žele u januaru dovesti kvalitetnog defanzivca, ali je predsjednik Napolija Aurelio de Laurentiis priznao da španski klub ne želi prodati Vrsaljka u januaru. Ipak, Napoli je Atleticu ponudio 22 miliona eura, a Vrsaljku četverogodišnji ugovor vrijedan 2,8 miliona eura po sezoni. Njegov agent Giuseppe Riso je također prihvatio uslove, no, Atletico i dalje odbija finalizirati transfer u januarskom prijelaznom roku.

Vrsaljko je odigrao dvije posljednje utakmice za Atletico te je asistirao u obje, a trener španskog kluba Diego Simeone ga želi zadržati i u drugom dijelu sezone.

Moguća alternativa za Napoli je Adam Masina iz Bologne, jer će Faouzi Ghoulam zbog povrede dugo biti odsutan. Ipak, Napoli preferira desnog beka kao dugoročnu zamjenu za Christiana Maggija.

Vrsaljko može igrati na lijevom i desnom beku, kao i Elseid Hysaj koji trenutno igra na poziciji lijevog beka. Stoga bi Matteo Darmian bio idealna alternativa za Vrsaljka jer i on može igrati na lijevom i desnom beku.