Serie A
20

Napoli pobjedom protiv Torina preuzeo prvo mjesto na tabeli

Piše: K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Ekipa Napolija slavila je protiv Torina na gostujućem terenu rezultatom 3:1 te je tom pobjedom nakon nekompletnog 17. kola preuzela lidersku poziciju u talijanskom prvenstvu.

Gosti su već u četvrtoj minuti meča stigli u prednost. Nakon centaršuta iz kornera Allan je prenio loptu na drugu stativu, a na pravom mjestu bio je Koulibaly koji loptu šalje u mrežu za veliko slavlje gostujućih igrača.

Napoli je nastavio s napadima prema golu Torina, a do novog pogotka stižu u 25. minuti kada Zielinski koristi uspavanost odbrane domaće ekipe i postiže gol za 2:0, da bi pet minuta nakon toga poslije još jedne lijepe akcije Hamšik postigao gol za 3:0.

Slovačkom internacionalcu je to bio 115. pogodak u 11 godina igranja za Napoli, čime je na ljestvici najboljih strijelaca dostigao legendarnog Argentinca Diega Maradonu, koji je postigao isti broj golova, ali u sedam godina provedenih u Napulju.

Torino se pokušao vratiti u meč pogotkom Belottija u 64. minuti, a ovo je za Talijana bio prvi pogodak u Seriji A nakon 20. septembra čime je napokon prekinuo dugi niz bez postignutog pogotka.

Ipak, taj gol nije značajno utjecao na rezultat s obzirom da je Napoli nastavio s napadima prema golu Torina, a do kraja meča mogli su postići još nekoliko pogodaka. Susret je na kraju završen rezultatom 3:1.

Tabela: