Serie A
0

Napoli pao u Bologni

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nogometaši Napolija definitivno su počeli gubiti korak s vodećim timovima u talijanskoj Seriji A. Nakon što su prošli mjesec izgubili nakon 15 kola bez poraza, u nedjelju su doživjeli novi pad.

U 27. kolu ih je na svome stadionu Della'Ara s 2-1 nadigrala Bologna. Sve najbitnije gledatelji su vidjeli u početnih 14 minuta.

Napoliju je već u sedmoj minuti zapaprio njegov igrač, Urugvajac Marcelo Zalayeta, koji ovu sezonu provodi na posudbi u Bologni. Brazilac Adailton je pet minuta kasnije udvostručio vodstvo domaćih, a Napolitanci su smanjili i, kako se pokazalo, postavili konačan rezultat u 14. minuti preko Leandra Rinauda.

Palermo je i dalje neporažen na svome terenu. Do jubilarne desete pobjede sezone pred svojim navijačima došao je svladavši Livorno s 1-0, a jedini je strijelac u 81. minuti bio Fabrizio Miccoli kojem je to deseti prvenstveni pogodak sezone.Palermo se ovom pobjedom vratio na četvrto mjesto koje mu je privremeno, nakon subotnje pobjede protiv Fiorentine, oteo Juventus.

Sampdorija se nakon remija kod Intera i poraza u Parmi vratila na pobjedničku stazu. S 2-1 je srušila Lazio pogocima Stefana Gubertija i Giampaola Pazzinija koji se već 13. put ove sezone upisao u strijelce. Rimljani su od 77. minute igrali bez Maura Zaratea koji je zaradio crveni karton zbog prigovora sucu nakon čega je teren napustio u suzama.

Mato Jajalo nije igrao za svoju Sienu u remiju protiv Parme (1-1), dok Marija Brkljače nije bilo u kadru Cagliarija koji je odigrao 2-2 protiv Catanije.

Serie A, 27. kolo:

Cagliari – Catania 2-2 (Lazzari 9, Cossu 74 / Mascara 31 - 11m, Lopez 35) Bari – Chievo 1-0 (Castillo 20) Sampdoria – Lazio 2-1 (Guberti 29, Pazzini 36 / Floccari 7) Palermo – Livorno 1-0 (Miccoli 81) Bologna – Napoli 2-1 (Zalayeta 7, Adailton 12 / Rinaudo 14) Siena – Parma 1-1 (Vergassola 69 / Biabiany 34) Atalanta – Udinese 0-0 Inter – Genoa (kasnije)