Nije na prodaju
13

Napoli odbio Unitedovu ponudu od 110 miliona eura za Koulibalyja

Klix.ba
Kalidou Koulibaly (Foto: EPA-EFE)
Kalidou Koulibaly (Foto: EPA-EFE)
Napolijevi čelnici naglasili su kako jedan od njihovih najboljih igrača Kalidou Koulibaly (27) nije na prodaju, a predsjednik kluba Aurelio de Laurentiis rekao je da su Napolitanci odbili 110 miliona eura koje je nudio "klub iz Premiershipa".

I krajem prethodne godine De Laurentis je pričao kako je odbio 100 miliona eura za senegalskog defanzivca od "kluba iz Premiershipa", a navodno je to bio Manchester United.

La Gazzetta dello Sport prenosi kako je United ponovo zainteresovan za snažnog štopera te da menadžer Ole Gunnar Solskjaer dijeli stav svog prethodnika Josea Mourinha da je nekadašnji igrač Genka savršen čovjek za Crvene vragove.

United će možda morati sačekati juni naredne godine kada se u Koulibalyjevom ugovoru aktivira klauzula prema kojoj kupac može doći do njegovih usluga ukoliko plati 150 miliona eura.

Podsjetimo, Koulibaly je nakon još jedne veoma dobre sezone proglašen za defanzivca godine u Seriji A za sezonu 2018/19.

Ovaj 195 centimetara visok štoper je prije Napolija igrao za Genk i Metz, a za reprezentaciju Senegala odigrao je 32 meča.