Serie A
63

Napoli napravio veliki kiks u borbi za titulu prvaka i izgubio na svom terenu

K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Napolija napravila je veliki korak unazad u borbi za titulu prvaka Italije nakon što su danas u susretu 32. kola Serije A izgubili od Fiorentine na svom terenu rezultatom 3:2.

Gonzalez je u 29. minuti doveo Fiorentinu u vodstvo i to je ujedno bio rezultat prvog poluvremena, a stvari na početak vratio je Mertens u 58. minuti kada je pogodio za 1:1. Ipak, u razmaku od samo šest minuta Viole su postile nove dva gola, a strijelci su bili Ikone i Cabral u 66. i 72. minuti.

Osimhen je vratio Napoli u igru golom u 84. minuti, no to je bilo sve od Napolija.

Udinese je kao gost slavio protiv Venezije rezultatom 2:1. Goste je u vodstvo doveo Deulofeu golom iz penala u 35. minuti, no domaći su se vratili u 86. minuti kada je Henry poravnao na 1:1.

Ipak, kada su svi očekivali da će susret završiti bez pobjednika, Becao u trećoj minuti sudijske nadoknade pogađa za 2:1 i donosi pobjedu i osvajanje tri boda za Udinese.

Sassulo je, također rezultatom 2:1, slavio protiv Atalante na svom terenu. Traore je u 24. minuti pogodio za 1:0, da bi u 64. minuti postigao drugi gol i faktički riješio pitanje pobjednika.

Utješni gol za Atalantu postigao je Muriel u 92. minuti.

Tabela:

Standings provided by SofaScore LiveScore