Serie A
33

Napoli izgubio sve šanse za titulu prvaka, Zukanović izvan terena dobio crveni karton

Piše: K. H.
Napoli - Torino (Foto: EPA-EFE)
Ekipa Napolija oprostila se od borbe za Scudetto nakon što su u 36. kolu talijanske Serije A remizirali sa Torinom 2:2, dok je Lazio koji se bori za mjesto koje vodi u Ligu prvaka također remizirao sa Atalantom na domaćem terenu. Konačni rezultat na ovom meču glasio je 1:1.

Napoli je na svom terenu remizirao sa Torinom, a konačni rezultat na kraju je glasio 2:2. Domaći su preko Mertensa stigli u vodstvo, ali je Baselli poravnao na 1:1. Hamšik je u 71. minuti opet donio vodstvo Napoliju, ali je De Silvestri u 83. postavio konačnih 2:2.

Nakon ovog kola, Napoli je izgubio gotovo sve šanse za titulu prvaka s obzriom na to da imaju šest bodova manje od Juventusa dva kola prije kraja prvenstva, uz to da Stara dama ima puno bolju gol-razliku.

Lazio je na svom terenu remizirao sa Atalantom te je bodovna razlika u odnosu na Inter sada dva boda. Barrow je u drugoj minuti pogodio za 0:1, ali je Ceicedo u 24. minuti donio koliko-toliko važan bod Laziju.

Chievo je na domaćem terenu bez većih problema savladao Crotone rezultatom 2:1, a pobjedu ekipi iz Verone osigurali su Birsa u prvom i Stepinski u drugom poluvremenu. Utješni pogodak za goste postigao je

SPAL je na svom terenu također bio bolji od Beneventa rezultatom 2:0. Veoma važnu pobjedu u borbi za opstanak domaćoj ekipi donijeli su Paloschi i Antenucci.

Fiorentina je u nevjerovatnom meču punom preokreta savladala Genovu. Tim iz Firence stigao je u vodstvo u 43. minuti kada je Benassi pogodio za 0:1, ali su golovima Rossija i rezerviste Lapadule domaći od 64. do 68. minute preokrenuli rezultat.

Ipak, u 71. minuti Pandev je dobio crveni karton, a nakon toga Eysseric i Dabo donose pobjedu Fiorentini. Ervin Zukanović u finišu meča dobio je crveni karton, ali u tom trenutku bio je na klupi za rezervne igrače jer u ovom susretu nije imao minutažu.

Tabela: