Serie A
81

Napoli i Roma remizirali, Džeko preuzeo kapitensku traku od De Rossija

Piše: E. B.
(Foto: EPA-EFE)
U derbiju 10. kola italijanske Serie A Napoli i Roma su remizirali rezultatom 1:1.

Roma je prva zaprijetila u 14. minuti kada je Edin Džeko pokušao iz daljine, ali nije bio precizan. No, već u narednom napadu ekipa iz glavnog grada Italije je povela.

Under je prošao po desnoj strani i ubacio loptu po zemlji, do nje nije stigao Džeko, ali jeste El Shaarawy koji je matirao Ospinu za vodstvo Vučice rezultatom 1:0.

Napoli je potom preuzeo terensku inicijativu i pokušavao svim silama stići makar do izjednačenja. Milikov šut iz 19. i Hamšikov minutu kasnije golman Rome Olsen sjajno je odbranio, a po je u 27. Callejon bio za malo neprecizan.

De Rossi se u finišu prvog poluvremena povrijedio, a kapitensku traku iskusni Italijan je prilikom izlaska s terena predao Džeki.

U finišu susreta Olsenova mreža se dva puta tresla, ali su oba pogotka Mertensa iz 74. i 82. minute opravdano poništena zbog ofsajda u kojima se našao reprezentativac Belgije.

No, Mertens je imao "treću sreću" u 90. minuti susreta. Nakon duge akcije domaće ekipe Callejon je veoma loše šutirao iz voleja, ali je lopta došla do Mertensa koji je zakucava pod Olsenovu prečku za konačnih 1:1.