Drama u zadnjem kolu
13

Napoli i promašen penal Legije u 98. minuti izbacili Leicester iz Evropske lige

D. P.
Italijanski tim ide dalje (Foto: SSC Napoli)
Italijanski tim ide dalje (Foto: SSC Napoli)
Nogometaši Leicestera ispali su iz Evropske lige nakon poraza u odličnom derbi susretu protiv Napolija. Italijanski tim je na svom terenu slavio rezultatom 3:2.

Večeras su odigrane utakmice posljednjeg kola grupne faze Evropske lige u kojima smo se oprostili od nekoliko ekipa koje su se vidjele u završnici ovog takmičenja.

Napoli je na svom terenu rezultatom 3:2 savladao Leicester u derbiju i tako ekipu iz Premier lige udaljio iz takmičenja.

U ranoj fazi meča Napoli je došao do dva gola prednosti nakon golova Adama Ounasa i Elifa Elmasa, ali se do poluvremena Leicester vraća golovima Kierana Dewsbury-Halla i Jonnyja Evansa.

Za konačnih 3:2 pogodio je Giovanni Di Lorenzo u 53. minuti čime je svoj tim poslao u nokaut fazu Evropske lige, a Leicester sreću traži u Konferencijskoj ligi gdje se pridružuje takmičenju.

Uzbudljiv meč i direktan okršaj za plasman dalje igrali su u San Sebastianu Real Sociedad i PSV, a na kraju se radovala domaća ekipa pobjedi rezultatom 3:0.

Dva pogotka postigao je sjajni španski reprezentativac Mikel Oyarzabal, po jedan u oba poluvremena, i tako je odveo svoju ekipu dalje zajedno s prvoplasiranim Monacom. Na kraju se u strijelce upisao i Alexander Sorloth za konačnih 3:0.

Plasman dalje ovjerile su i ekipe Rangersa i moskovskog Spartaka. Moskovljani su slavili rezultatom 1:0 i prošli dalje na gostovanju Legiji. Međutim, Legia je imala penal u 98. minuti susreta, ali je promašila. Da su Poljaci uzeli bod Spartaku, Leicester bi prošao dalje bez obzira na poraz od Napolija.

Evropska liga, rezultati:

Grupa A:

Lyon - Rangers 1:1

Sparta Prag - Brondby 2:0

Tabela:

Standings provided by SofaScore LiveScore

Grupa B:

Sturm - Monaco 1:1

Real Sociedad - PSV 3:0

Tabela:

Standings provided by SofaScore LiveScore

Grupa C:

Legia - Spartak 0:1

Napoli - Leicester 3:2

Tabela:

Standings provided by SofaScore LiveScore

Grupa D:

Fenerbahce - Frankfurt 1:1

Antwerp - Olympiakos 1:0

Tabela:

Standings provided by SofaScore LiveScore